Czyściec

Ogólne forum o Lacu, otwarte dla wszystkich.

Moderator: łowcy trolli

Czyściec

Wiadomośćprzez Gerino » So mar 08, 2003 10:23 pm

Ja mam zapytanie: czy tych długich przerw nie można by uniknąć? Wiem, wiem, nie. Ale kolejna sprawa: to dziwne, gdy gine bądź walcze, a w tym momencie jest mega lag, albo tak przerwa, to trafiam do czyścca. I co wtedy? KONIEC! nie mam sprzętu. Bo to sie zdaża, i to coraz częściej. Albo gine i w tym momencie muszę wyjść z pokoju/domu. I NIE MA JAK! koniec, ekwipunek pierdziut... Usuńcie to tracenie ekwipunku, Albo wogóle czyściec.
“Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil,” yeah, because I’m the wickedest sonofabitch you’re gonna find down here.
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Morfoth » N mar 09, 2003 12:28 pm

Nie wiem, może niektórym nie wyda się to dziwne, ale jako wampir umarłem w czyśccu 3 RAZY POD RZĄD!! Skoro nie można tam atakować to zlikwidujcie umieranie.
2B || !2B
Emblemat użytkownika
Morfoth

Wiadomośćprzez Gerino » N mar 09, 2003 4:04 pm

Może po prostu:
1. W czyśccu wyłączyć słońce.
2. Odnawiać pu i reszte po wstaniu w czyśccu. Przecież człowiek powienien się czuć jak nowo narodzony :D
“Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil,” yeah, because I’m the wickedest sonofabitch you’re gonna find down here.
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Jemkit » N mar 09, 2003 4:45 pm

Gerino napisał(a):Przecież człowiek powienien się czuć jak nowo narodzony :D

1. Nie jestes czlowiekiem :)
2. Jestes jak nowonarodzony - slaby i bezbronny :)
Emblemat użytkownika
Jemkit

Re: Czyściec

Wiadomośćprzez Ghrhambra » Wt mar 11, 2003 2:59 pm

Gerino napisał(a):Usuńcie to tracenie ekwipunku, Albo wogóle czyściec.

Nie nie troche by chyba za dobrze juz bylo, ale sadze, ze powloki cielesne, po zgniciu w czyscu moglyby byc odsylane do jakiegos dobowego cache'a (o ile moge to tak nazwać)
Emblemat użytkownika
Ghrhambra
łowca trolli

Wiadomośćprzez Gerino » Wt mar 11, 2003 7:13 pm

Nie jestem za zaleganiem ciał po pół roku, ale powiedzmy ktoś MUSI mieć dłuższą przerwe (pare dni) to niech będzie możliwość "przechowania" złomu. Jemkit, miałeś kiedyś szczotke od kibla w odbytnicy?
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Naja » Pn mar 17, 2003 10:57 am

Eee, po co usuwac czysciec, czy tam robic jakies przechowywanie ekwipunku. Najlepiej w ogole zrobic tak, zeby sie nie umieralo, wszystkie potworki jak na 1 poziomie, za kazdego 250 doswiadczenia, nie trzeba bedzie nosic zadnego ekwipunku, w razie jakby ktos jakis posiadal, to go nie straci, bo i tak sie nie da umrzec, po jednym dniu wszyscy maja 103 poziom, nawet ci, ktorzy pierwszy raz przyszli dopiero po poludniu, no i przeciez o to wlasnie chodzi. Na pewno dosc mamy wszyscy uzerania sie ze sprawami w 'rzeczywistym' swiecie, placimy horrendalne rachunki za prad, wszystko jest przeciwko nam, niechby chociaz mud nie robil nam klopotow...

A zeby nie tracic cennego czasu Koderow na przekodowywanie, postuluje napisac krotki skrypt, ktory od razu wszystkim zmieni poziom na 103 :)
Naja.
Naja

Wiadomośćprzez Gerino » Pn mar 17, 2003 7:32 pm

105
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Ulryk-away » Wt mar 18, 2003 8:18 am

Ja nie chcę ani 103 ani 105!
Ulryk-away
władca Drimith

Wiadomośćprzez GImza » Wt mar 18, 2003 10:59 am

A moze by tak zrobic load game skoro save game juz jest? :lol:
GImza

Wiadomośćprzez Nieobecny » Pt mar 21, 2003 5:53 pm

Strata sprzętu nie jest aż taka straszna. To wszystko rzeczy materialne. Szybko ponownie do zdobycia, no może poza tymi z zadań. Jednak niestety na Lacu jeszcze nie spotkałem się z masowym ich wysypem. Choć przyznam, że taki pasek a zadanka masowo wystepuje u morderczych złodzieji z 15 poziomu :evil: Wracając do tego 'wyczyszczenia' ekwipunku po nazbyt zapętlonych w czasie poszukiwaniach ciała. Zdażyło mi się raz cały sprzęt stracić. Padł net, jak akurat byłem w czyścu :-? Jednak za dwa dni miałem już dużo lepszy 8) Czasami straty mobilizują, o ile nie są zbyt przytłaczajace.
Emblemat użytkownika
Nieobecny

Wiadomośćprzez Thrall » Pt mar 21, 2003 9:20 pm

Kiedy trafi się do czyśća powinno dostać się specjalną mapę na której zostanie zaznaczone położenie twojego dotychczasowego ekwipunku (kraina, miejsce) musiał(a)byś się jednak śpieszyć bo inny gracz mógłby to znależć. Co powiecie na ten pomysł??
..::FREE RULEZ::..
Emblemat użytkownika
Thrall

Wiadomośćprzez Lavertan » So mar 22, 2003 11:12 am

Moim zdanie nie najlepszy. Wydaje mi sie ze to by zwiekszylo ilosc tracenia cial.
Emblemat użytkownika
Lavertan

Wiadomośćprzez Thrall » So mar 22, 2003 1:45 pm

rzeczywiście (nie pomyślałem :) )
Emblemat użytkownika
Thrall

Wiadomośćprzez Cormac » So mar 22, 2003 4:25 pm

Mnie się przytrafiła podobna sytuacja jak Nieobecnemu. Umieram chodze po czyśćcu i pyk nie mam netu. Wracam dopiero po dwóch dniach i ekwipunku nie ma. Myśle sobie trudno. Zaglądam do urny i wyciągam pare rzeczy. Potem ktoś miły ( wielu jest takich na Lacu) obdarowuje mnie drobiazgami do mojego ekwipunku które mu już (albo jeszcze ) nie są potrzebne. Troche jeszcze podróżowałem i wkrutce zdobyłem ekwipunek dużo lepszy niż ten stracony. Zresztą nic straconego :roll:
Życie jest piękne, jak założysz różowe okulary i zamkniesz oczy.
Emblemat użytkownika
Cormac

Wiadomośćprzez Ghrhambra » So mar 22, 2003 10:03 pm

Thrall napisał(a):Kiedy trafi się do czyśća powinno dostać się specjalną mapę na której zostanie zaznaczone położenie twojego dotychczasowego ekwipunku (kraina, miejsce) musiał(a)byś się jednak śpieszyć bo inny gracz mógłby to znależć. Co powiecie na ten pomysł??

To już nie jest wcale nowy, ani orygimalny pomysł, jest na niektórych mudach stosowany. A mnie się on też za bardzo nie podoba. ale to moje osobiste zdanie.
Chociaż szczerze mówiąc to poznałbym chętnie zdanie Lama na ten temat,
czy w o góle rozważ tutaj jakąkolwiek zmianę w tym temacie.
Emblemat użytkownika
Ghrhambra
łowca trolli

Wiadomośćprzez Thrall » N mar 23, 2003 7:10 pm

Tylko dlaczego? Dlaczego ciało można znaleźć dopiero po 5lvl ?? odzyskanie swojego oręża powinno być możliwe dla wszystkich np. Ghosciu n 2lvl dostał od innego bajerancki ekwipunek i zginął. Dlaczego ma wszystko tracić?
Emblemat użytkownika
Thrall

Wiadomośćprzez Ulryk-away » N mar 23, 2003 7:18 pm

Niczego tracić nie musi, bo po śmierci znajduje się dokładnie przy swoim ciele. Wystarczy zabrać przedmioty z ciała i wracać do życia.
Ulryk-away
władca Drimith

Wiadomośćprzez Thrall » N mar 23, 2003 8:01 pm

QRDE STRACIŁEM TYLE DOBRE SPRZĘTU PRZEZ GŁUPOTĘ!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Emblemat użytkownika
Thrall

Wiadomośćprzez Ghrhambra » N mar 23, 2003 9:29 pm

Thrall napisał(a):QRDE STRACIŁEM TYLE DOBRE SPRZĘTU PRZEZ GŁUPOTĘ!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jak zaczynałem swoją LACoprzygodę, to traciłem sprzęt chyba z 15 razy,
jakże byłem zadowolony, kiedy zginąłem razem z Shaballem i podpatrzyłem, że wyciąga graty z powłoki cielesnej w czyścu.
Emblemat użytkownika
Ghrhambra
łowca trolli

Wiadomośćprzez Yal » N mar 23, 2003 10:30 pm

Kiedys walczylem i nagle wywalilo mnie z serwera, wejsc nie moglem, nic zrobic no ale po jakims czasie wszedlem. Lag byl niesamowity ale wyszedlem jakos(dobrze ze jestes wprawiony w poruszaniu sie po czysccu) z czyscca i Ekwipunek sie zostal. Takich sytuacji jest wiele - fakt. Ale to jest tez pewna umiejetnosc tak stracic wszystko a potem to wszystko miec spowrotem :wink:... Fajnie by bylo jakby te powloki troche dluzej lezaly no ale chyba tak jest dobrze.
Pozdrawiam
Yal, Szukajacy szczescia
Emblemat użytkownika
Yal

Wiadomośćprzez Abaddona » Pn mar 24, 2003 4:12 am

Thrall napisał(a):Kiedy trafi się do czyśća powinno dostać się specjalną mapę na której zostanie zaznaczone położenie twojego dotychczasowego ekwipunku (kraina, miejsce) musiał(a)byś się jednak śpieszyć bo inny gracz mógłby to znależć. Co powiecie na ten pomysł??

No tak, dobry pomysł :) Powiedzmy że zabijam delikwenta i on musi zapierdalać w to miejsce zanim oczyszczę jego dobytek, co dla ułatwienia robię jednym ruchem pisząc we wsz cia? :) Boskie
Emblemat użytkownika
Abaddona

Wiadomośćprzez Thrall » Pn mar 24, 2003 8:58 am

Gościu ma pshersrane LOL
Emblemat użytkownika
Thrall

Wiadomośćprzez Lam » Pn mar 24, 2003 12:36 pm

Ponieważ zostałem wywołany do tablicy, przedstawię swoje zdanie. Otóż grałem na mudach, gdzie ciało zostawało w miejscu śmierci wraz z ekwipunkiem. W szalonej większości przypadków takie ciało było nie do odzyskania bez pomocy bogów a bogowie służyli właśnie do noszenia ciał. Lackjaw oczywiście ma rację, pomysł, by trzeba było się spieszyć w miejsce śmierci aby odzyskać sprzęt zanim ktoś inny go zwinie jest idiotyczny, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto by to ciało po prostu poświęcił. Ten pomysł odpada na starcie, zostaje normalne podejście Laca, czyli ciała gracza nie daje się podnieść ani poświęcić, a z ciała gracza rzeczy może wyciągać tylko ten gracz lub członkowie jego grupy. I załóżmy, że ciało po śmierci zostaje w jej miejscu. Na 20 poziomie postanawiasz się przebiec po mudzie, albo po prostu sobie idziesz i szukasz nowych miejsc, przeciwników, przedmiotów, przygód. Wchodzisz do pomieszczenia, a tam wielki trójgłowy smok, który odgryza Ci głowę jednym kłapnięciem metrowymi zębiskami. Ciało leży u jego nóg, więc by je odzyskać, musisz tam dojść. Kiedy dochodzisz po raz drugi, smok najnormalniej w świecie zabija Cię po raz drugi, co to jest dla takiego smoka? Co wtedy robisz? Modlisz się do bogów? A jeśli akurat nie mają ochoty wysłuchać Twej prośby? (Bo ich nie ma, bo nie lubią Cię, do wyboru) A jeśli w ogóle nikt nie może tam pójść pokonać tego smoka, byś mógł dostać się do ciała? Ginięcie z rąk agresywnych mocnych przeciwników jest na porządku dziennym na każdym mudzie. Ja osobiście wolę przejść się po czyśćcu i odebrać swoje rzeczy, a jeśli nie zdążę, mieć pretensje do siebie (bo to w końcu łatwizna), niż być skazanym na łaskę silniejszych graczy/bogów za każdym razem, gdy coś mnie zabija (bo odpowiedz sobie na proste pytanie: jak często zabijają Cię przeciwnicy słabsi, których możesz pokonać po powrocie bez żadnego ekwipunku?) Chyba tyle na ten temat.
Emblemat użytkownika
Lam
władca Leanderu

Wiadomośćprzez Thrall » Pn mar 24, 2003 11:11 pm

A ja nie moge sie połapać z tym czyścem ide znajduje notke pishe: "idz 3 razy na w" to ide a potem druga: "idz na n" ide i tam sa jacys grabarze i wyjscie na e. wychodze tym wyjsciem i trafiam przed zniwiarza smierci jest tam moje cialo ale ni moge go wziac, obejrzec, ani nic. Co robić?
Emblemat użytkownika
Thrall

Wiadomośćprzez GImza » Pn mar 24, 2003 11:27 pm

Thrall:targac swoich zwlok nie musisz.Wystarczy ze wezmiesz klamoty z niego(wez wsz cialo) :)
GImza

Wiadomośćprzez Thrall » Wt mar 25, 2003 7:57 am

Aha THX
Emblemat użytkownika
Thrall

Powrót do Lac