Wyjaśnienia i kontynuacja rozmowy - specjalnie dla Thaila.

Bezkarność wypowiedzi gwarantowana!

Wiadomośćprzez Val » Pn maja 09, 2005 7:58 am

Thail napisał(a):No jesteś debilem Nifirze i chyba ostatnio to udowodniłeś kasujac swoją postać:P Tak to jest jak się nie odróżnia restart od skasuj:P
Czyli co, Lam też jest debilem?
ulice upadły mi na bablon
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Nifir » Pn maja 09, 2005 8:14 am

Thail napisał(a):Najpierw skończ te 15 lat, a potem pogadamy jak dorośli rozumiesz D...O...R...O...Ś...L...I
A teraz zamilcz szczylu i się więcej nie odzywaj!

Problem polega na tym, że Ty sam nie zachowujesz się jak dorosły. A ja pobawię się w Twoją mamusię i wyjaśnię Ci, że bycie pełnoletnim nie oznacza, że jest się dorosłym.
Emblemat użytkownika
Nifir

Wiadomośćprzez Nifir » Pn maja 09, 2005 8:16 am

Valdrab napisał(a):
Thail napisał(a):No jesteś debilem Nifirze i chyba ostatnio to udowodniłeś kasujac swoją postać:P Tak to jest jak się nie odróżnia restart od skasuj:P
Czyli co, Lam też jest debilem?

I jeszcze Carmina ;], no i oczywiście Zariks ;]
Emblemat użytkownika
Nifir

Wiadomośćprzez Thail » Pn maja 09, 2005 1:28 pm

Oni kasowali się celowo, a Ty debilu skasowałeś się przez swoją pomyłkę, więc ich nie porównuj do siebie, bo ich obrażasz :naughty:
"Nigdy nie kłóć się z debilem, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem".
"Naród Polski jest wspaniały, tylko ludzie kurwy" -J. Piłsudski
Emblemat użytkownika
Thail

Wiadomośćprzez Nifir » Pn maja 09, 2005 2:34 pm

:greedy:
Emblemat użytkownika
Nifir

Wiadomośćprzez Gerino » Pn maja 09, 2005 2:40 pm

Thailu, kim ty jesteś, żeby tak do kogokolwiek się zwracać? Wg mnie jesteś nikim, a dupę nosisz wyżej niż głowę.
“Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil,” yeah, because I’m the wickedest sonofabitch you’re gonna find down here.
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Powsinoga » Pn maja 09, 2005 2:59 pm

Nie chcę się powtarzać, ale chyba siępowtórzę. Nic mnie nie obchodzi, że jesteście tak a tak na siebie poobrażani, rozwścieczeni, zacietrzewieni. Nawet do przeciwnika, czy kogoś z kim się kłócisz, nie musisz miotać zwykłym bluzgiem. Jest to HP ale:

1. Będzie tylko gorzej.
2. I tak do niczego nie dojdziecie w ten sposób
3. Wszystkie strony konfliktu, obojętnie z kim bym się zgadzał, zaczynają przypominać nie dyskutujących, nawet nie kłócących się, ale bandę zbrojnych w brzytwy, rozwścieczonych gibonów.

To by chyba było na tyle. Dla Was, to może ta 3 powyżej coś Wam powie. Ze mną to do licha, i tak niewiele mnie w sumie obchodzi pierdolenie w HP, zresztą po to jest i nie zamierzam tago kwestionować.
Nudes nis'a pudes!
Emblemat użytkownika
Powsinoga

Wiadomośćprzez Gerino » Pn maja 09, 2005 3:17 pm

Gdybym był rozwścieczonym gibonem (hehe=P) to bym ani słowa nie powiedział, tylko przeszedł do czynów. Najpierw "czyn" w Thaila, potem w ciebie. Za wpieprzanie się w nie swoje sprawy.
“Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil,” yeah, because I’m the wickedest sonofabitch you’re gonna find down here.
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Powsinoga » Pn maja 09, 2005 3:35 pm

Gdybym był rozwścieczonym gibonem (hehe=P) to bym ani słowa nie powiedział, tylko przeszedł do czynów. Najpierw "czyn" w Thaila, potem w ciebie. Za wpieprzanie się w nie swoje sprawy.

Cała przyjemność po mojej stronie.:wink: A jak temu podobne sprawy snują się fetorem od dawna i końca im nie widać, to też się mogę wypowiedzieć, zauważ to.
Nudes nis'a pudes!
Emblemat użytkownika
Powsinoga

Wiadomośćprzez Morfoth » Pn maja 09, 2005 4:22 pm

Kiedyś wchodziłem na Laca po to, by sobie pomordować, pobluzgać i szerzyć ogólną rozpierduchę. Nagle zjadło mi internet i teraz jestem tylko raz na jakiś czas. Przejrzałem. Gdy siedziałem tu non-stop przez kilkanaście godzin dziennie doznawałem pewnego spełnienia kłócąc się z ludźmi Waszego pokroju ; bawiło mnie to. Teraz wiem, że Lac (jako zbiorowisko ludzi, nie jako gra sama w sobie) wzbudza agresję. Kilka dni temu wszedłem zadowolony do gry, miałem ochotę sobie poklikać, pośpiewać, może zrobić poziom ; jednak gdy zobaczyłem Wasze bluzgające krzywe mordy odechciało mi się. Z razu stałem się niechętny do inteligentnej konwersacji, chęć zrozumienia racji drugiej strony spadła do zera. Nie wiem po co się kłócicie: czy do Was jeszcze nie dotarło, że tego typu debaty są jedynie stratą Waszego czasu? Każdy z Was jest na tyle twardogłowy, że ni chuja nie przyzna racji drugiej stronie. Macie zbyt wybujałe internetowe ego. Nie wiem, może Was bawi wkurwianie się nawzajem, ale wiele osób z pewnością nie cieszy się patrząc jak dwóch ocierających się o dorosłość kolesi bluzga na siebie jak dzieciaki na boisku szkolnym. To jest przykre.
Odpuśćcie, na Boga, ODPUŚĆCIE!
2B || !2B
Emblemat użytkownika
Morfoth

Wiadomośćprzez Xnyl » Pn maja 09, 2005 4:39 pm

Morfoth napisał(a):Kiedyś wchodziłem na Laca po to, by sobie pomordować, pobluzgać i szerzyć ogólną rozpierduchę. Nagle zjadło mi internet i teraz jestem tylko raz na jakiś czas. Przejrzałem. Gdy siedziałem tu non-stop przez kilkanaście godzin dziennie doznawałem pewnego spełnienia kłócąc się z ludźmi Waszego pokroju ; bawiło mnie to. Teraz wiem, że Lac (jako zbiorowisko ludzi, nie jako gra sama w sobie) wzbudza agresję. Kilka dni temu wszedłem zadowolony do gry, miałem ochotę sobie poklikać, pośpiewać, może zrobić poziom ; jednak gdy zobaczyłem Wasze bluzgające krzywe mordy odechciało mi się. Z razu stałem się niechętny do inteligentnej konwersacji, chęć zrozumienia racji drugiej strony spadła do zera. Nie wiem po co się kłócicie: czy do Was jeszcze nie dotarło, że tego typu debaty są jedynie stratą Waszego czasu? Każdy z Was jest na tyle twardogłowy, że ni chuja nie przyzna racji drugiej stronie. Macie zbyt wybujałe internetowe ego. Nie wiem, może Was bawi wkurwianie się nawzajem, ale wiele osób z pewnością nie cieszy się patrząc jak dwóch ocierających się o dorosłość kolesi bluzga na siebie jak dzieciaki na boisku szkolnym. To jest przykre.
Odpuśćcie, na Boga, ODPUŚĆCIE!

wzruszyla mnie historia co to nie bluzga =].
jestem naprawde wzruszony ;.......
Xnyl

Wiadomośćprzez Gerino » Pn maja 09, 2005 6:52 pm

Odpuśćcie, na Boga

Kiepski powód :P
nie przyzna racji drugiej stronie.

No tak, Thaile i Ethy mają zapewne racje. Piłeś coś?
Macie zbyt wybujałe internetowe ego

Każde ego mam wybujałe. Ha, moje ego jest większe niż twoje! :wink: :wink:
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Val » Pn maja 09, 2005 7:13 pm

Ty eggoisto!
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Gerino » Pn maja 09, 2005 7:30 pm

I Fnordzie, i Fnordzie!
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez muzgus » Pn maja 09, 2005 7:41 pm

ej, czy on nie nadaje się do KES przypadkiem? :)
Emblemat użytkownika
muzgus

Wiadomośćprzez Val » Pn maja 09, 2005 8:09 pm

Thail?
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez muzgus » Pn maja 09, 2005 8:56 pm

Gerino. Jest w końcu egoistą.
Emblemat użytkownika
muzgus

Wiadomośćprzez Val » Pn maja 09, 2005 9:00 pm

W takim razie Reif powinien ustąpić przed Thailem z miejsca szefa. Ale wtedy, to by się ten klan zmienił w "Killerzy End Skurwysyni" i wszyscy by uciekli z krzykiem. I nic by nie dało Erian to jej picie z kałuży.
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Powsinoga » Pn maja 09, 2005 9:02 pm

I Fnordzie, i Fnordzie!

Żeby dochować tradycji "Wszystko pięknie, fajnie, tylko kto to jest do diabła fnord?!!" :wink:
Nudes nis'a pudes!
Emblemat użytkownika
Powsinoga

Wiadomośćprzez Val » Pn maja 09, 2005 9:08 pm

To taka odmiana fiorda. A właśnie, byłem ostatnio w Szwecji, fiordy to mi z ręki jadły!
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Gerino » Pn maja 09, 2005 9:35 pm

Fnord to echo ciszy.
Fnord to kolor, który widzą tylko ślepi.
Fnord to wszechświat z malejącą entropią.
Fnord jest to powód, dla którego kaczki zjadają drzewa.
Fnord to taki tost, tyle, że bez chleba.

Wystarczy? (Bo nie chce mi się więcej tłumaczyć:P)
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez muzgus » Pn maja 09, 2005 9:47 pm

Emblemat użytkownika
muzgus

Wiadomośćprzez erian » Pn maja 09, 2005 10:16 pm

ja mam tylko takie jedno pytanko... czy Thail musi obrazać wszystkich i wszystko ?
bo jak narazie to tak sobie przeglądam to forum i widze tylko ze ktoś jest debilem , tudizez innym głupcem. :]
Emblemat użytkownika
erian

Wiadomośćprzez Xnyl » Pn maja 09, 2005 11:34 pm

Nie ma jak to propaganda i sila zlego na jednego :D

erian a ja myslalem ze to Thaila obrazaja wszyscy i wszedzie z twoimi przyjaciolmi na czele :D
punkt widzenia ponownie zalezy od punktu siedzenia :D

Zauwaz kto zalozyl ten watek.
Zauwaz kto pisal wnim brednie rzucajac bezpodstawne oskarzenia
Zauwaz kto sie do dyskusji wlaczyl wysylajac Thaila na leczenie - nie wnaszac do dyskusji miedzy dwoma zainteresowanymi nic tylko marna dresiarska prowokacje manifestujac swa nienawisc do Thaila
Zauwaz kto z oskarzajacego stal sie oskarzonym
Nie wytrzymalem i napsialem co mysle... po czym znowu pojawil sie drech i znowu na konkretne moje zarzuty w strone Valdraba nie napisal nic, napisal co "mysli" o icnnych
Zauwaz jak w sukurs przyszedl mu Valdrab ktory tez nie potrafil rzeczowo dyskutowac a stoczyl sie z dresem do rynsztoku.

Dyskusja dyskusja.... toczy sie jak toczy gorzej ze sie ztacza...
a ztacza sie nie dlatego ze zaczyna Thail.
Ztacza sie dlatego ze "kolko wzajemnej adoracji" - Dyskusje na argumenty przegrywa. Za to na "pizdy" sa calkiem niezli.
W dodatku "gnoja" Thaila w pieciu :)

Zreszta po co ja ci to pisze :D
Tak pewnie wodke z nimi pijasz :D:D:D:D:D:D:D
wiec co by nie bylo jak by nie bylo.... tak macie racje "WY"
Xnyl

Wiadomośćprzez Reif » Pn maja 09, 2005 11:45 pm

Xnylu nie zabieraj zdania jak nie wiesz wszystkiego. Ta rozmowa zaczela sie w innym temacie (dokladnie w temacie o stronie KES), a ze takich rozmow nie lubie to ja wyjebalem.
Emblemat użytkownika
Reif
łowca trolli

Wiadomośćprzez Thail » Wt maja 10, 2005 12:02 am

:eek: Fajnieeee, ale chyba nikt nie zauważył, że nie odpisywałem od kilkunastu wiadomości, a mimo to, kłóciliście się w najlepsze :cool: NIeźli jesteście :grin:
Xnylu, po prostu olej ich jak to zrobiłem ja, bo na Lacu i tak wychodzi cała prawda, choćby o małym wystarszonym gerinku:P <- Takie najeżdżanie, to ich jedyna szansa ataku/obrony, bo innych złudzeń nie mają.
Erian, nie zawsze moje wypowiedzi takie były. Po prostu w kolejnej kłótni z moim imieniem w tle NIE CHCE mi się już używać wytwornych zdań i słów :smile: To tak jak w przypadku menela, a normalnego człowieka. Z menelem będzie rozmawiać jak z poważanym członkiem społeczeństwa, czy jak z menelem?
CO do tego, że jestem twardogłowy itp. że nie umiem się przyznać, że nie mam racji, to chyba ktoś nie czytał wszystkich moich wiadomości, bo przyznawałem się wiele racji i to publicznie na tmym forum. Za to Valdrab, mUZGUS i Gejino nie zrobili tego ANI RAZU odkąd zarejestrowali się na tym forum, a przynajmniej ja z takową wiadomością się ich nie spotkałem.
"Nigdy nie kłóć się z debilem, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem".
Emblemat użytkownika
Thail

Wiadomośćprzez Xnyl » Wt maja 10, 2005 12:10 am

Reif napisał(a):Xnylu nie zabieraj zdania jak nie wiesz wszystkiego. Ta rozmowa zaczela sie w innym temacie (dokladnie w temacie o stronie KES), a ze takich rozmow nie lubie to ja wyjebalem.

skoro moderator usuwa [wiadomości?], jaki sens jest kontynuwania dyskusji na temat jalowy?
Xnyl

Wiadomośćprzez Reif » Wt maja 10, 2005 12:12 am

dlatego ze kazdy z nich chce zeby ostatnie slowo nalezalo do niego?
Emblemat użytkownika
Reif
łowca trolli

Wiadomośćprzez Nifir » Wt maja 10, 2005 12:15 am

Nie mam pomysłu co napisać, ale się ośmieszam!!
Dobrze się ośmieszyłem?:>

Ps. Ostatnie słowo jest moje!! MUHAHAHAA!!! ;]
Emblemat użytkownika
Nifir

Wiadomośćprzez Val » Wt maja 10, 2005 4:38 am

Podtrzymując dresiarskie tradycje:
Xnyl, spierdalaj, Ty jebiący osły kałożerco.
Thail, zjedz gówno pingwina, odtylcowy jebusie.
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Thail » Wt maja 10, 2005 5:15 am

Iiiiiiiiiiiii wszystko jasne... :applause:
Emblemat użytkownika
Thail

Wiadomośćprzez muzgus » Wt maja 10, 2005 6:31 am

Ej, ja po prostu mam zawsze rację, dlatego nie przyznawałem się do pomyłki. To proste.
Emblemat użytkownika
muzgus

Wiadomośćprzez Gerino » Wt maja 10, 2005 7:10 am

Masz rację tylko wtedy, gdy się ze mną zgadzasz.

Thail: idź się chędoż. Razem z Xnylem macie tak zakute łby, że mógłbym tu elaborat napisać, a do was dotarłoby jedno słowo: uuk!.
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Thail » Wt maja 10, 2005 9:02 am

I to tyle, jeśli chodzi o zgrywanie kultury gerino i Valdrabie. Cieszę się, że w końcu piszecie jak typowe dresy, którymi jesteście;P
mUzgus rację, to ma Bóg, a Ty co najwyżej, to możesz być za tępy, żeby zrozumieć, iż nie masz racji;P;P
Emblemat użytkownika
Thail

Wiadomośćprzez Val » Wt maja 10, 2005 9:14 am

Nie rozumiesz po dresiarsku, to powiem po Twojemu: Wypierdalaj, spedalona kupo gówna, bo nikt Cię tu nie chce, oprócz Skifa/Xnyla/Etha, któremu palisz lachę. Jesteś tępą, zagrzybiałą szmatą, którą rodzice za mało napierdalali, gdy była mała i teraz nie tylko im, ale i wszystkim innym okazuje za mało szacunku. Masz gąbkę zamiast mózgu i odbyt zamiast ryja, a wnioskuję to z tego, że to co mówisz, to gówno. Przeczytaj, przetłumacz to na swoje i odbij na pyry, chłopcze miętowy.
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Thail » Wt maja 10, 2005 9:39 am

Faldrabku, śmieszny jesteś :grin: Umiesz mnie rozbawić prawie tak samo dobrze jak gerino swoimi pustymi gadkami :smile:
Jedyną głupotą z mojej strony jest, to, że odpisuję na Wasze kretyńskie i wyssane z tyłka muzgusa zaczepki. Dziwi mnie jednak fakt, że później nagle jedna z Twoich psiapsionek wyjeżdża z hasłem tego typu:

ja mam tylko takie jedno pytanko... czy Thail musi obrazać wszystkich i wszystko ?
bo jak narazie to tak sobie przeglądam to forum i widze tylko ze ktoś jest debilem , tudizez innym głupcem. :]

Zgadnij kogo to wypowiedź?
Swimi bluzgami razem z gerino udowodniliście tylko, że erian jest niedoinformowana lub bardzo wybiórcza i tak naprawdę nie wie o czym pisze. Mam nadzieję, że, gdy przeczyta Twoje wypowiedzi i swoją jedną pod drugą zrozumie jak sie zbłaźniła;P

...którą rodzice za mało napierdalali,...

Hmm faldrabku, kiedy zrozumiesz debilowata pało, że rodziców nie mieszamy w swoje kłótnie. Na Lacu za takie gadki Zeriks zaciukał Cię 7 razy pod rząd. Nie zachęcaj mnie, aby skorzystał z adresu, który masz w podpisie (czyt. spalił Ci dom, napier...ł takich sęków, że nawet w niebie Cię nie poznają itp.). Nawet wśród największych degeneratów jest taka zasada : nie czepiać się rodziców, ale ty najwidoczniej jak mówili w twoim klubie o tej zasadzie robiłeś jakiemuś cwelowi laskę.
Emblemat użytkownika
Thail

Wiadomośćprzez Val » Wt maja 10, 2005 9:51 am

Widzę, że masz kompleksy na punkcie swoich starych. Chyba napierdalali Was aż za bardzo. Aha, niedługo się przeprowadzam, nie zapomnę specjalnie dla Ciebie i dresiarzy, którymi straszył mnie już Februs, o zmianie adresu w podpisie. Zeriks zabił mnie pięć razy pod rząd, do siedmiu dobił, załatwiając chyba Niaźka. Erian jest bardzo niedoinformowana, nie wiń jej za to. Oto oświadczam! Jestem jeszcze większą szmatą i degeneratem niż Thail! Ale mam przynajmniej jaja, by się przyznać do tego, że cokolwiek taki jestem. Cieszę się tylko, że nie jestem tak skretyniały jak Kwazi w zamyśle, którego postać musiałeś wzorować na sobie, bo takiego debila Świat Laca nie widział od czasów Yala.
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Thail » Wt maja 10, 2005 9:56 am

Widzę, że masz kompleksy na punkcie swoich starych.

Szanuję ich bardzo i nie pozwolę obrażać ich byle dresowi.

A co Ty wogóle masz do Kwaziego, jeśli można wiedzieć?! :eek:
Emblemat użytkownika
Thail

Wiadomośćprzez Val » Wt maja 10, 2005 10:01 am

Ja być duzi, Ti wpierdol mieć. Podobne zachowanie jak wszystkich innych Twoich postaci, tylko że Kwazi jeszcze mówił w ten sposób. Stąd pomysł, że wzorowałeś Kwaziego na sobie. No, może na swoim bracie, podobny system zachowań.
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Thail » Wt maja 10, 2005 10:06 am

Eeeeeeeeeeeeeeeeee :eek: masz jeszcze jakies przeżycia traumatyczne, którymi chciałbyś się z nami podzielić?
Ps. Przyznam się szczerze, że tak dziwnej odpowiedzi się nie spodziewałem...
Emblemat użytkownika
Thail

Wiadomośćprzez Lam » Wt maja 10, 2005 11:46 am

Valdrab napisał(a):Czyli co, Lam też jest debilem?

http://forum.lac.pl/viewtopic.php?t=21
Emblemat użytkownika
Lam
władca Leanderu

Wiadomośćprzez Reif » Wt maja 10, 2005 1:21 pm

Mam cos dla was:
http://ksiegarnia.pwn.pl/4119_pozycja.html

Polecam takze dowiedziec sie co oznacza slowo erystyka ;).
Emblemat użytkownika
Reif
łowca trolli

Wiadomośćprzez Val » Wt maja 10, 2005 1:53 pm

Mam coś dla Ciebie, Reif - :321: :P.
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Gerino » Wt maja 10, 2005 2:55 pm

Nie zachęcaj mnie, aby skorzystał z adresu, który masz w podpisie (czyt. spalił Ci dom, napier...ł takich sęków, że nawet w niebie Cię nie poznają itp.).

Samemu, czy kumpli zbierzesz? A no tak, ty wcale nie jesteś dresem, więc to drugie odpada. Daj znać jak będziesz.
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez muzgus » Wt maja 10, 2005 3:02 pm

Ja Cię zachęcam, Thailu.

Michała Kajki 18, Warszawa. Przyjedź i mi napierdol. Czekam. Zobaczymy, czy jesteś mocny tylko w gębie.
Emblemat użytkownika
muzgus

Wiadomośćprzez Powsinoga » Wt maja 10, 2005 3:35 pm

Palnąłbym Wam jeszcze trochę moich moralitetów, ale musiałbym się powtórzyć, a nie chcę się powtarzać.
Nudes nis'a pudes!
Emblemat użytkownika
Powsinoga

Wiadomośćprzez Varena » Wt maja 10, 2005 3:49 pm

Na gołe klaty, dawajcie, zrobię wam tulipanki!
To tylko moje wrażenie, czy oni nie mogliby żyć bez siebie?
Pralka czyści, Pralka radzi, Pralka nigdy cię nie zdradzi!!!
Emblemat użytkownika
Varena

Wiadomośćprzez Nifir » Wt maja 10, 2005 4:59 pm

To na gołe klaty, czy tulipanki?:>
Emblemat użytkownika
Nifir

Wiadomośćprzez Thail » Wt maja 10, 2005 7:15 pm

Dobra muzgusie, ale z kim mam się nalewać na gołe klaty? Z Vareną, czy z tobą, bo jak z tobą, to odpada:P
Hmmmm w sumie, to kusząca propozycja :cool: chociaż muszę przyznać, że nie miałem kasy, aby pojechać na normalne lacowe spotkania, to raczej nie znajdzie się kasa, aby pojechać i komuś zarąbąć...;P
Emblemat użytkownika
Thail

Wiadomośćprzez Val » Wt maja 10, 2005 7:21 pm

To nazbieraj kasy, przyjedź do Warszawy w połowie września, na zjazd do mnie i nam napierdol. Po kolei. Każdemu. Pojedynkowo. Ale pamiętaj, że nie ma w świecie urojonym czegoś takiego jak zagłada, anioł stróż i czyściec, za to jest kopanie, uniki i wywołanie bólu...
Emblemat użytkownika
Val

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park