Obecność, a aktywność.

Ogólne forum o Lacu, otwarte dla wszystkich.

Moderator: łowcy trolli

Kto jest za?

Tak
2
17%
Nie
6
50%
Zwisa mi to
4
33%

Liczba głosów : 12

Obecność, a aktywność.

Wiadomośćprzez Val » Pn mar 17, 2003 5:46 pm

Jest dziewięćdziesiąt osiem osób na tym forum, które nie dały ani jednej wiadomości. To jest po prostu zaśmiecanie. Apeluję do wszystkich, którzy po prostu przychodzą i nic nie robią, oprócz czytania cudzych wiadomości o to, żeby pisali. Jeśli jest to zaś niemożliwe, to niech ktoś do tego uprawniony po prostu je usunie. Może to i drastyczna metoda, ale jeśli komuś nie zależy, to się nie przejmie.
/Val..
ulice upadły mi na bablon
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Gerino » Pn mar 17, 2003 7:31 pm

Troll ;)
Nie masz nic do roboty, to idź na drzewo liście pompować...
“Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil,” yeah, because I’m the wickedest sonofabitch you’re gonna find down here.
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Val » Wt mar 18, 2003 12:06 pm

Nie troll, tylko tak uważam. To jest przesada, że ktoś tu jest nie wiadomo właściwie czemu... Po to by obserwować, czy też po to by być na forum jako więcej niż jedna osoba. To mnie zwyczajnie wpienia i schluss.
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Ghrhambra » Wt mar 18, 2003 3:32 pm

Chcesz komuś zabonić czytania forum?
Rozumiem, że w barze można komuś zabronić siedzieć przy stoliku i nic nie zamówić, bo blokuje miejsce innym (a bar jest po to, żeby zarabiać pieniądze), jednak dokąd w barze jest sporo miejsca, to chyba nikt nie będzie takiego kogoś wyganiał (bo nie pije i nie zamawia).

Mnie tam nie przeszkadza absolutnie fakt, że ktoś czyta min. moje wypociny i nie odpowiada - takie jego zbojeckie prawo.

Jeżeli na serwerze zacznie brakować miejsca, to prawdopodobnie Lam, albo Grzechu zaczną się zastanawiac co z tym zrobić.

Aha mnie chyba też by trzeba było usunąć, bo wiadomości wysłałem trzydzieści parę, a wyświetleń nabiłem z pół tysiąca, albo i lepiej ;)
Emblemat użytkownika
Ghrhambra
łowca trolli

Wiadomośćprzez GImza » Wt mar 18, 2003 4:47 pm

Valdrab:jak ktos nie ma czegos madrego do powiedzenia to chyba dobrze ze sie nie odzywa :)
GImza

Wiadomośćprzez Lavertan » Wt mar 18, 2003 11:09 pm

Valdrab: mowiac , ze jest pare osob ktore nic nie pisza miales zapewne na mysli mnie. A przyjmij do wiadomosci,ze nie pisze bo albo nie mam zdania na jakis temat albo poprostu nie mam na to czasu.
Emblemat użytkownika
Lavertan

Wiadomośćprzez Lam » Śr mar 19, 2003 12:11 pm

... albo wolisz się nie ośmieszać, albo masz szczyptę godności osobistej, albo nie jesteś skończonym debilem, żeby wypisywać takie debilizmy jak Valdrab :) Możliwości jest dużo.
Emblemat użytkownika
Lam
władca Leanderu

Wiadomośćprzez Silos » Cz mar 20, 2003 1:21 am

Jeśli ktoś chce to niech sobie będzie zarejestrowany i niech ma zajawke, że czytając czyjeś wiadomości może się zalogować. Wręcz chwała takim za to, że nie znając tematu nie ładują się z różnymi durnymi wiadomościami. Wątpie czy te kilka-kilkadziesiąt kilobajtów (pewnie nie więcej) jest warte zachodu. Na jakieś promocyjne kasacje zasługują raczej ci, którzy zaśmiecają forum wiadomościami w stylu "LOL" albo ":D" niewątpliwie wiele wnoszącymi do poszczególnych tematów. Nie jestem specjalnie na bierząco z forum, ale chyba w tej chwili nie ma na szczęście tego typu elementów. Oby tak było jak najdłużej. Tako rzecze Silos :)
Emblemat użytkownika
Silos

Wiadomośćprzez Morfoth » Cz mar 20, 2003 4:38 pm

Pomyśl również o fakcie takowym:
Jesli jesteś zalogowany to widzisz czy gdzieś doszła nowa wiadomość czy nie, jeśli patrzysz jako gość to takiej możli nie ma. Poza tym jest to również wygoda - może kiedyś takiemu ktosiowi (jak to sie zwykło na Lacu mawiać) przyjdzie ochota na odpowiedzenie na temat i wtedy będzie mógł to zrobić natychmiast, bez przechodzenia przez rejestracje (która osobiście mnie zazwyczaj odpycha, nie lubie robić tego typu rzeczy).
2B || !2B
Emblemat użytkownika
Morfoth

Wiadomośćprzez Rona » Cz mar 20, 2003 7:13 pm

Nie to nie jest dobry pomysł. Rozumie intencje jednak moze ktos lubi przegladac wiadomosci i jest niesmialy nie lubi pisac :lol:
"Często , przyjacielu ,
Narzędzia piekła prawde nam podają
Aby nas w zgubne sieci potem wplątać
Łudzą nam duszę uczciwym pozorem
Aby nas znęcić w przepaść przestępstw"
~Szekspir~ "Makbet"
Emblemat użytkownika
Rona

Wiadomośćprzez Lam » Pt mar 21, 2003 11:26 am

Morfoth napisał(a):może kiedyś takiemu ktosiowi (jak to sie zwykło na Lacu mawiać)

Celownik od "ktoś" to "komuś". Przeszukałem źródła i krainy Laca w poszukiwaniu słowa "ktosiowi", którego ponoć używa się na Lacu, ale nie używa go na pewno Lac, bo nie znalazłem ani jednego wystąpienia takiego słowa.
Emblemat użytkownika
Lam
władca Leanderu

Wiadomośćprzez Bor » Pt mar 21, 2003 1:41 pm

Więc pisze - fakt , że bezsensownie , ale zawsze jest ci to jakiś ruch na forum
NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI ! JESTEM TYLKO JA !!!
Emblemat użytkownika
Bor

Wiadomośćprzez Gerino » Pt mar 21, 2003 3:05 pm

Lamie, to używane jest w rozmowach. Np. Ktoś gratuluje zenkowi. I ten "zenek" odpowiada Dziękuję ktosiowi. Jest to niepoprawne językowo, ale się przyjeło, i śmiesznie brzmi.
“Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil,” yeah, because I’m the wickedest sonofabitch you’re gonna find down here.
Emblemat użytkownika
Gerino

Wiadomośćprzez Cormac » So mar 22, 2003 4:14 pm

Powiem tak. Ludzie się rejestrują, bo akurat mają troche czasu. Potem czytają ale że nic mądrego nie przychodzi im do głowy to nic nie piszą. Są też maniacy rejestracji którzy rejestrują się wszędzie gdzie wejdą. Moim zdaniem połowa tych co są tu zarejestrowani to właśnie tacy maniacy.
Życie jest piękne, jak założysz różowe okulary i zamkniesz oczy.
Emblemat użytkownika
Cormac

Wiadomośćprzez Abaddona » Pn mar 24, 2003 5:08 am

n/c (tylko nie krzyczcie że nic nie napisałem :P)
niebo jest żółto-zielone
Emblemat użytkownika
Abaddona

Wiadomośćprzez Val » Pn mar 24, 2003 4:24 pm

Lavertan napisał(a):Valdrab: mowiac , ze jest pare osob ktore nic nie pisza miales zapewne na mysli mnie. A przyjmij do wiadomosci,ze nie pisze bo albo nie mam zdania na jakis temat albo poprostu nie mam na to czasu.
Nie. Mówiąc to mam na myśli to, że gdy posortować sobie użytkowników według ilości wysłanych wiadomości, to pierwszą stronę zajmuje 50 użytkowników z liczbą wiadomości równą 0. 50 na 50. Na drugiej stronie jest ich 47.
Ghrhambra napisał(a):Aha mnie chyba też by trzeba było usunąć, bo wiadomości wysłałem trzydzieści parę, a wyświetleń nabiłem z pół tysiąca, albo i lepiej
Do takiego przestępstwa to chyba każdy na forum może się przyznać. I nie chcę nikomu zabraniać czytania forum, tylko jeśli ktoś w barze NIC nie zamówi, to i tak go wygonią, niezależnie od tego, czy ktokolwiek jeszcze tam siedzi i czy ten ktoś robi reklamę samą swą obecnością. Bo może chodzi o taką reklamę?
<<<Hej, mamy już tylu i tylu forumowiczów [czy jak im tam] i to znaczy, że nasze forum jest fajne! Więc wpadajcie i piszcie, to będzie jeszcze fajniej!>>>
Nie wspomina tylko reklama o prawie setce forumowiczów [czy jak im tam], którzy "założyli się" jakieś kilka miesięcy temu i nie wpisują nic.
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Ulryk-away » Pn mar 24, 2003 6:59 pm

Valdrab napisał(a):<<<Hej, mamy już tylu i tylu forumowiczów [czy jak im tam] i to znaczy, że nasze forum jest fajne! Więc wpadajcie i piszcie, to będzie jeszcze fajniej!>>>Nie wspomina tylko reklama o prawie setce forumowiczów [czy jak im tam], którzy "założyli się" jakieś kilka miesięcy temu i nie wpisują nic.

Przecież statystyki są dostępne dla każdego. Nie trzeba być zbyt bystrym, bo zauważyć ile faktycznie osób się udziela i jak dużo napisali wiadomości. Poza tym, nie widzę sensu w reklamie forum takiego jak Lacowe.

Co do kasowania kont... to bez sensu zupełnie. Wyobraź, że wchodzisz sobie na Laca po kilku miesięcznej przerwie i nie ma twojej postaci.

Przykre, nie?

Całe szczęście możesz wejść nawet po kilku latach nieobecności i twoja postać będzie w takim stanie, w jakim ją zostawiłeś. To samo powinno dotyczyć się forum.

Jak dla mnie EOT.
Pozdrawiam, Ulryk
Ulryk-away
władca Drimith

Wiadomośćprzez Val » Wt mar 25, 2003 11:28 am

Ulryk napisał(a):Przecież statystyki są dostępne dla każdego. Nie trzeba być zbyt bystrym, bo zauważyć ile faktycznie osób się udziela i jak dużo napisali wiadomości. Poza tym, nie widzę sensu w reklamie forum takiego jak Lacowe.
Wejście w statystyki już zajmuje trochę czasu, a jak ktoś ma wolny komp...
Ulryk napisał(a):Co do kasowania kont... to bez sensu zupełnie. Wyobraź, że wchodzisz sobie na Laca po kilku miesięcznej przerwie i nie ma twojej postaci.
Hmm... Tutaj to trochę mnie źle zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, że ktoś się rejestruje, pisze i nie pisze kilka miesięcy, ale o to, że ktoś rejestruje się i nie pisze wcale.
Emblemat użytkownika
Val

Wiadomośćprzez Lam » Wt mar 25, 2003 1:22 pm

Valdrab napisał(a):Nie chodzi mi o to, że ktoś się rejestruje, pisze i nie pisze kilka miesięcy, ale o to, że ktoś rejestruje się i nie pisze wcale.

A co Cię to interesuje? Moje (no, nasze) forum i mogę na nie wpuszczać kogo chcę. Jak mi się spodoba, skasuję Ciebie i wszystkie Twoje wiadomości włącznie z tym kretyńskim tematem. Na Lacu też możesz zostawić sobie postać na 2 poziomie i ona sobie sama nie pójdzie. Już Ci odpisało wiele osób, że konta na forum służą do zapamiętywania wizyt i przeczytanych wątków, a także do udzielania osobnikom dostępu do for prywatnych/ukrytych. Wolałbym, żeby tych kont bez wiadomości było nie 100, a 100000, byle tylko nie pokazał się tu więcej idiota Valdrab. Czy wyraziłem się jasno? Temat zamknięty.
Emblemat użytkownika
Lam
władca Leanderu

Powrót do Lac